Kurt Leuchovius Minne 2015

Modifierad: 2015-09-08
Skapad: 2015-09-02

 

Västerås Radioklubb utdelar årligen utmärkelsen:
Kurt Leuchovius Minne
– för förtjänstfull insats inom svensk rävjakt.


Mottagare av Kurt Leuchovius Minne 2015:

Jitka Záková

För sin ambitiösa satsning inför VM i Kazakstan, där resultaten visade att hon är en av Sveriges mest framgångsrika rävjägare någonsin.


Motivering:

Jitka har varit framgångsrik rävjägare i Sverige i mer än 10 år. År 2014 bestämde sig Jitka för att göra en extra seriös satsning för att tävla med den yttersta världseliten under VM i Kazakstan. Hon tränade hårt och prioriterade rävjakt under ett år för att vara på topp vid VM. Hennes uppladdning innefattade både träningsprogram och kostprogram.

Jitkas satsning resulterade i placeringarna 5, 8, 5 och 6 vid de fyra VM-grenarna. Hon blev slagen endast av löpare från Ryssland, Vitryssland, Ukraina, Tjeckien och Slovakien. Möjligen var Jitka själv inte nöjd med resultaten, men faktum är att Sverige aldrig haft och en mer framgångsrik löpare i det "riktiga" VM, dvs elitklassen.


Jitka mottog utmärkelsen på SM i rävjakt den 5 september i Riddarhyttan från VRK:s representant Hans Sundgren.

Jitka  mottager utmärkelsen från Hans Sundgren
Foto: SM5KRI Krister Eriksson

Jitka Zakova

Kurt Leuchovius Minne 2012 plakett

Kurt Leuchovius Minne 2012 plakett


Utmärkelsen Kurt Leuchovius Minne – för förtjänstfull insats inom svensk rävjakt:
• utdelas årligen på SSA-RPO-SM-mötet
• mottagaren beslutas av styrelsen i Västerås Radioklubb, på rekommendation av RPO-sektionen
• personlig plakett
• plakett på utmärkelsen som mottagaren förfogar över under 1 år (inte infört)

Tidigare mottagare:

2014: Bo Lenander SM5CJW: För mångårig konstruktion av mottagare och sändare för rävjakt – och delgivande till andra genom byggbeskrivningar

2013: P-A Nordwaeger SM0BGU: För att ha gjort svensk rävjakt internationellt synlig

2012: Hans Sundgren: För hans oupphörliga arbete med att bygga upp och underhålla en plats på internet för svensk rävjakt. www.pejla.se.

2011: Erik Agrell: För ett målmedvetet och föredömligt genomförande av sitt första VM – med medaljer för Sverige som resultat.

2010: Rolf Svensson SM5DIY: För införandet av GPS-spår på webben – filmer som visar rävjägare och andra vad som händer i skogen.

2009: Alf Lindgren SM5IQ: För ett aktivt och utåtriktat främjande av rävjakt under, framförallt, de första decennierna i Sverige.

2008: Jan Palmquist SM5FUG: För nyskapande konstruktion av Mickel den första generationens mikrodatorstyrda nycklingsenhet för rävsändare.

2007: Raimo Hallgren SM5AXT: För det ambitiösa initiativet att inför VM 2006 trimma det svenska landslaget genom en serie specialanpassade träningstävlingar.

2006: Olle Nilsson, SM0KON: För innovativ konstruktion och produktion av en ny generation lättanvända rävjaktsändare för både 3,5 och 144 MHz.

html Tidigare mottagare