Kurt Leuchovius Minne 2013

Modifierad: 2013-08-24
Skapad: 2013-08-24

 

Västerås Radioklubb utdelar årligen utmärkelsen:
Kurt Leuchovius Minne
– för förtjänstfull insats inom svensk rävjakt.


Mottagare av Kurt Leuchovius Minne 2013:

P-A Nordwaeger SM0BGU

För att ha gjort svensk rävjakt internationellt synlig.


Motivering:

År 2011 blev P-A utnämnd till huvuddomare vid EM i Rumänien och år 2012 till huvuddomare vid VM i Serbien. Detta bekräftar hans höga status i internationella sammanhang. P-A har varit inbjuden "vanlig" domare på ett stort antal EM och VM under flera decennier. Han har dessutom envist fört svenska rävjägares talan internationellt, som SSA:s International ARDF Manager. P-A är också den som såg till att Sverige fick arrangera VM 1994 och var dessutom tävlingsansvarig.

P-A har gjort svensk rävjakt internationellt synlig, tillsammans med svenska löpares sportsliga insatser – men även där har P-A bidragit med ett VM-silver.


P-A mottog utmärkelsen på SM i rävjakt den 23 augusti i Hallsberg från VRK:s representant Hans Sundgren.

Hans Sundgren  mottager utmärkelsen från Jan Palmquist
Foto: SM5FUG Jan Palmquist

Hans Sundgren

 

Kurt Leuchovius Minne 2012 plakett

Kurt Leuchovius Minne 2012 plakett


Utmärkelsen Kurt Leuchovius Minne – för förtjänstfull insats inom svensk rävjakt:
• utdelas årligen på SSA-RPO-SM-mötet
• mottagaren beslutas av styrelsen i Västerås Radioklubb, på rekommendation av RPO-sektionen
• personlig plakett
• plakett på utmärkelsen som mottagaren förfogar över under 1 år (inte infört)

Tidigare mottagare:

2012: Hans Sundgren: För hans oupphörliga arbete med att bygga upp och underhålla en plats på internet för svensk rävjakt. www.pejla.se.

2011: Erik Agrell: För ett målmedvetet och föredömligt genomförande av sitt första VM – med medaljer för Sverige som resultat.

2010: Rolf Svensson SM5DIY: För införandet av GPS-spår på webben – filmer som visar rävjägare och andra vad som händer i skogen.

2009: Alf Lindgren SM5IQ: För ett aktivt och utåtriktat främjande av rävjakt under, framförallt, de första decennierna i Sverige.

2008: Jan Palmquist SM5FUG: För nyskapande konstruktion av Mickel den första generationens mikrodatorstyrda nycklingsenhet för rävsändare.

2007: Raimo Hallgren SM5AXT: För det ambitiösa initiativet att inför VM 2006 trimma det svenska landslaget genom en serie specialanpassade träningstävlingar.

2006: Olle Nilsson, SM0KON: För innovativ konstruktion och produktion av en ny generation lättanvända rävjaktsändare för både 3,5 och 144 MHz.

html Tidigare mottagare